pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Kuchnia wegańska cieszy się coraz większym
W dzisiejszych czasach znajdujemy coraz to nowe formy wpływające na zapobieganie marnowania żywności. Ostatnio pojawiły się aplikacje, dzięki którym możemy zakupić produkty spożywcze z krótką datą ważności, w dużo niższej cenie. Dzięki temu sklepy nie muszą wyrzucać dobrej jeszcze żywności. Często takie paczki to paczki Vege. Kupuje się je w ciemno, kupujący nie wie dokładnie, co otrzyma w takiej paczce, jednak przepisy wegetariańskie i przepisy wegańskie są na tyle urozmaicone, że na pewno z produktów z takiej paczki uda się zrobić pyszną potrawę. Kuchnia wegańska cieszy się coraz większym uznaniem.